rpm guage doesnt work - S-Chassis.com


Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-14-2011, 09:46 PM   #1
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
rpm guage doesnt work

I have an 89 240 with a ka24de in or or maybe itsa ka24e, idk, just the way i bought it, ive been looking in the book on how to hook up the wires for the rpm gauge but having a different engine in it the wires arnt matching up, any help please? id really like to have my rpm gauge back.
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2011, 05:38 PM   #2
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
anyone??

i really need my tach working.
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2011, 07:24 PM   #3
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
OK, so i took my cluster out and cut the yellow wire with red stripe and wired it directly to my yellow wire w/ red stripe under the hood, tachometer works now but it just bounces theres no smooth climb up the the rpms it just bounces, any help with this problem since nobody had any input on the other problem?????????
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2011, 02:16 AM   #4
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
Most of the time its a faulty guage cluster..

why exactly do you need it?? you look at it while you drive?
Biggamehit is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2011, 01:49 PM   #5
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
its nice to know where exactly my rpms are, i can hear where they are but i wanna see it too, yeah i do. picking up a vert today for parts so maybe it will have a cluster i can use
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2011, 06:11 PM   #6
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
hmmmm please dont look at your tach while you race if you plan on doing that lol.

by the way if you added a KA24de to a KA24e body..... you must run the tach from a 93 and you have to do the body wiring adding the brown plug from a dohc s13 in place of the white plug. Its on the passenger side above the ECU.
Biggamehit is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2011, 11:04 PM   #7
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
your talking about the white plug that hooks to the back of my cluster? will the tach work if i buy new aftermarket gauges for the ka24de? only reason i ask is because its cheaper than what ive been seeing on ebay.
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2011, 07:41 AM   #8
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
yea as you would be running the tach to the distribitor for the signal.
Biggamehit is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2011, 03:13 PM   #9
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
so i could just buy a aftermarket gauge kit for dohc instead of changing out the actual cluster and this will fix it?
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2011, 05:06 AM   #10
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
this will bandage it.. you need to find out why your signal is not working as it will disturb other things..
Biggamehit is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2011, 09:50 AM   #11
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
ok, also do you know if a 1993 240vert dash will mount up in my 89 fastback? my dash has cracks all in it and my parts car has a dash in pretty good shape. The guy i bought the parts car from told me it would not work but it looks exactly the same.
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2011, 03:55 PM   #12
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
hai It will mount up no difference
Biggamehit is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2011, 10:25 PM   #13
Registered User
Thread Starter
 
Joeyc.850's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Panhandle
Posts: 31
thanks man, i appreciate all your help
Joeyc.850 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Temp guage and gas guage Nickmerrone General 5 09-15-2009 10:37 AM
F/S S14 Front A Pillar Trim w/ air fuel guage/nitrous guage sw20fj40 Private For Sale / Wanted 2 12-23-2005 08:37 AM
my tach doesnt work aka_tur Engine Swaps 1 11-04-2004 01:31 AM
Digital Speedomiter doesnt work irax General 1 12-01-2003 06:11 AM
gauge cluster doesnt work after swap maxxrpm Engine Swaps 2 04-22-2003 05:26 PM


Tags
240, 240sx, aftermarket, cluster, dont, fix, gauge, international, ka24de, ka24e, problems, rpm, tach, wire, wont, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 05:28 AM.