NA Motor Discussions regarding N/A KA24E, KA24DE, and SR20DE

wont start..

Old 07-15-2009, 11:52 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
wont start..

k,s14 5 speed swapped into an s13. ka24de of course.

uh, wont start at all. i turn the key and nothing.
Nickmerrone is offline  
Old 07-15-2009, 11:55 AM
  #2  
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
check under fuse box in engine bay... you will see a connector, cut the wires and wire them to each other this will allow the car to crank.
Biggamehit is offline  
Old 07-15-2009, 11:56 AM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
did that already.
Nickmerrone is offline  
Old 07-15-2009, 12:07 PM
  #4  
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
well if you did that and followed every step to install the swap... it should fire.. check all your steps bro.
Biggamehit is offline  
Old 07-15-2009, 12:17 PM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
well i also swapped motors too...
Nickmerrone is offline  
Old 07-15-2009, 05:28 PM
  #6  
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
AHHHHH now the plot thickens lol

when you turn key are you hearing the fuel pump and injectors click?

well first are you getting any power?
Biggamehit is offline  
Old 07-15-2009, 06:24 PM
  #7  
Registered User
Thread Starter
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
yes i have power i guess, cause my radio works and what not..i dont hear the fuel pump though..what do the injectors sound like? when i turn the key, its just a quick click thats it..
Nickmerrone is offline  
Old 07-15-2009, 06:42 PM
  #8  
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
well to hear that click you must be out in the bay.. but you should hear the fuel pump prime.


however if your turning the key and you are getting no cranking, check your starter and your fuses make sure all of your grounds are secure mainly the ground on the intake manifold.
Biggamehit is offline  
Old 07-15-2009, 07:03 PM
  #9  
Registered User
Thread Starter
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
which ground on the intake? My batterys in the trunk if that helps.
Nickmerrone is offline  
Old 07-16-2009, 12:32 AM
  #10  
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
see this is hard man.. you did way to much at one time.... for your first time doing it.


there is a big black with yellow or red stripe wire that should be going from the chassis ( right under where the battery use to be ) to the intake manifold right to the left and down of the throttle body.

how did you run the battery relocation.
Biggamehit is offline  
Old 07-16-2009, 09:02 AM
  #11  
Registered User
Thread Starter
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
I found my problem! my starter isn't getting anything from the ignition, nor is the fuel pump..I got the motor to turn over, just gotta get the fuel pump sitiuated.
Nickmerrone is offline  
Old 07-16-2009, 11:08 AM
  #12  
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
AHHHH you check the fuses??? also what gauge wire did you use for the batter relocation?
Biggamehit is offline  
Old 07-16-2009, 04:00 PM
  #13  
Registered User
Thread Starter
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
i bought legit *** wire..video of it running in my thread.
Nickmerrone is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
eliterit
General
4
04-15-2004 11:06 AM
Project Cheap13
NA Motor
1
04-07-2004 05:57 AM
TheStartingLine
NA Motor
1
03-26-2004 07:34 PM
BeDrift
NA Motor
8
01-23-2004 04:45 AM
zhins
NA Motor
2
10-02-2003 03:18 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: wont start..


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.