Drivetrain AT/MT Drivetrain discussions on the 240sx and Silvia

tranny problems(movie)

Old 05-14-2006, 06:28 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
tranny problems(movie)

car is getting worse. now 100 percent of the time it grinds instead of 80 percent....

below is a recording of what happening...(quicktime 7)

click here

anyone know what the problem is?
alilvietboi4u is offline  
Old 05-14-2006, 08:52 PM
  #2  
Contributing Member
 
motegineon's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: 神奈川県,日本
Posts: 2,586
sounds like sincro, had it gradually gotten worse? I would say check the tranny and make sure you got full fluid and are not leaking any, perhaps take it out and inspect the clutch...maybe the throwout bearing is shot..
motegineon is offline  
Old 05-14-2006, 11:28 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 24
Originally posted by motegineon
sounds like sincro, had it gradually gotten worse? I would say check the tranny and make sure you got full fluid and are not leaking any, perhaps take it out and inspect the clutch...maybe the throwout bearing is shot..
yep when i got the car a year ago i could shift into 1st at 15mph with no problems. it gradually got worse... =/
alilvietboi4u is offline  
Old 05-14-2006, 11:33 PM
  #4  
Contributing Member
 
motegineon's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: 神奈川県,日本
Posts: 2,586
i duno, if u dont wana take the tranny out maybe let a shop listen to it, they shouldnt charge you for that and see what they have to say.
motegineon is offline  
Old 05-16-2006, 10:40 PM
  #5  
Registered User
 
Jack0423's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 68
I had the same issue with my clutch pedal and replaced the clutch and flywheel and the problem went away. the grinding sounds like another issue since mine never did that, check the master and slave cylinders as well; there may not be enough pressure to make the clutch work properly.
Jack0423 is offline  
Old 05-17-2006, 12:01 AM
  #6  
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Harrisburg, PA
Posts: 8,440
The other week my clutch pedal, when pushed down, would do that where it would only come up a little and I'd have to pull it up the rest of the way. If I'd tap the pedal quickly it would come up, if I held the pedal down for a few seconds it would stick. My problem was a shot clutch master cylinder.
Bryan is offline  
Old 06-03-2006, 12:16 AM
  #7  
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orlando FL.
Posts: 267
Defenetly the fluid in the line, or something with the clutch. b/c if you get it into gear, and once it comes out, it grinds again, the clutch is not disengaging. So thats prolly it. Lift it, put it into gear and wihtou lettign the clutch go down, see if the tires move, if the ydo, its not disengaging right.
Joel SX is offline  
Old 06-03-2006, 02:18 PM
  #8  
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: The Cone Of Death...
Posts: 33
Sounds like what people where discribeing with the clutch dampning system in. I would overhaul the out side first. Remove the dampning system first,then work backwards. Slave, Master.
xpcgamer is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Supranatural
Drivetrain
2
09-06-2004 03:36 PM
Jedi Mind Gamez
Drivetrain
3
08-20-2004 12:36 AM
bullheadd1nismo
Drivetrain
4
07-18-2004 01:52 AM
bullheadd1nismo
General
2
07-15-2004 03:43 AM
war
NA Motor
1
05-28-2004 09:30 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: tranny problems(movie)


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.