NA Motor Discussions regarding N/A KA24E, KA24DE, and SR20DE

Injectors won't open...help

Old 10-24-2009, 11:58 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
fanmanflex's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: northwestern, WI
Posts: 69
Injectors won't open...help

Just rebuilt my ka back to stock and it won't start. Didn't fire before i pulled it though either.

Deleted emmisions, ac etc. I'm not getting any injector pulse, theres 12v constant to the injectors but the ground isn't switching. tried noid light testers and no light. Fuel pump is running and pushing fuel through the rail and out the return.

I tried different ground spots and running some straight to the battery, i was thinking crank angle sensor from things i've read but it gets spark and starts with starting fluid. so i'm just not sure.

any test i can do to test the cas with a mulimeter or other sensors that might contribute to the symptom?
fanmanflex is offline  
Old 10-24-2009, 12:46 PM
  #2  
Contributing Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2005
Location: kennewick wa.
Posts: 2,323
i always like to backtrack. so when was the last time it stared, and have you done anything other than what you've already mentioned?
jramosthe1st! is offline  
Old 10-24-2009, 01:31 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
fanmanflex's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: northwestern, WI
Posts: 69
the last time it started was the middle of last winter. it had trouble starting in the cold then just quit so it sat till spring cause i didn't have a place inside to work. same thing was going on though, no fuel. i deleted egr and avi, ac, windshield washer res. and pwr steering. haven't really tried a whole lot. like i said tried grounding different grounds right to the batt. tried different relays and some new fuses. reset the comp by disconnecting batt. nothing major, no replaced sensors or anything.
fanmanflex is offline  
Old 10-24-2009, 03:16 PM
  #4  
Registered User
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
replace them. thats what i did.
Nickmerrone is offline  
Old 10-24-2009, 03:24 PM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
fanmanflex's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: northwestern, WI
Posts: 69
replace what? the injectors? i don't think those are bad, never really heard of all injectors failing all at once, my friend also brought them to his school and tested them on the injector testing machine and they all sprayed fine. although he couldn't exactly test the electronics in them just that they spray good
fanmanflex is offline  
Old 10-24-2009, 03:29 PM
  #6  
Registered User
 
Nickmerrone's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Langhorne, PA
Posts: 880
**** you know what. i just read the OP. and uhhh you had the manifold out, right? is both grounds bolted down?

EDIT; i failed again. i really need to start reading original posts.
Nickmerrone is offline  
Old 10-24-2009, 04:58 PM
  #7  
Contributing Member
iTrader: (2)
 
Biggamehit's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Misawa, Japan
Posts: 5,091
Are your fuel lines hooked up correctly.... also run a ecu code check just to see what codes pop up... I say this all the time... because it should be your first step when going into advance trouble shooting..
Biggamehit is offline  
Old 10-25-2009, 09:34 AM
  #8  
Registered User
Thread Starter
 
fanmanflex's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: northwestern, WI
Posts: 69
yeah my friend had hooked them up backwards to begin with but now the feed goes to the front and return to the back. i was gonna try checking codes but i didn't know if obd1 really had that much it would give you for codes. plus it hasn't started in 8 months so the codes are probably reset or am i wrong?
fanmanflex is offline  
Old 10-25-2009, 05:30 PM
  #9  
Contributing Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2005
Location: kennewick wa.
Posts: 2,323
yes the codes probably have been reset, but considering you've tried starting it recently there's a chance you'll have a code that's been registering ever since.
jramosthe1st! is offline  
Old 10-25-2009, 05:44 PM
  #10  
Registered User
Thread Starter
 
fanmanflex's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: northwestern, WI
Posts: 69
ok i can try and get my hands on a code reader and try that out.
fanmanflex is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
allanH
S-Chassis Newbie / FAQs Forum
5
06-21-2007 03:43 PM
redline88
Drivetrain
6
01-17-2006 09:31 AM
rkcarguy
Engine Swaps
7
05-21-2004 11:43 AM
180sx Drift
Drivetrain
4
10-01-2003 11:09 PM
beefcake6681
Engine Swaps
4
06-25-2003 02:46 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Injectors won't open...help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.