NA Motor Discussions regarding N/A KA24E, KA24DE, and SR20DE

Ka24de runs like poo out of nowhere

Old 03-02-2008, 05:47 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Sillybanshee's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lake County
Posts: 40
Ka24de runs like poo out of nowhere

Today i started my car and my whole car was shaking. I immediatly turned it off fearing something bad would happen. So i asked my dad what could be wrong he said just let it warm up and it will be fine, but it didnt get better. i drove @ least 20 miles today and my performance was horrible. It sounds to me like its running low on 1 or 2 cyl. the exhaust sounds like its just puttering, it has a rough but non dieing idle at anywhere from 500-700 rpm. When i got home i checked the spark plugs and my front two were hardly tight and oil was leaking through.i retightened them and drove some more but still i had the same s****y performance. i checked the pressure of each piston and all were above 100-110 psi. so i figured that i wasnt losing a cyl. but i then bought new plugs just to make sure that wasnt it but still it acted the same. So if anyone could tell me what they think could b my problem. and how i can fix it. any help will be greatly appreciated.
Sillybanshee is offline  
Old 03-02-2008, 06:24 PM
  #2  
Contributing Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 2,069
yea, outta nowhere problems suck. What did you do the day before this happened? Any hard driving,ect?

what was the exact comp numbers? you want at least 150 across.
MS!3 is offline  
Old 03-02-2008, 07:14 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Sillybanshee's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lake County
Posts: 40
front cyl. 102psi 2nd. 100psi 3rd. 112psi rear 108psi, normal driving maybe and a good 15sec redline burnout. but then drove normally after that. the day before i got stuck in snow and while rocking the car out there was a loud pop under the hood. it was fine for the whole day though. maybe an injector?
Sillybanshee is offline  
Old 03-02-2008, 07:45 PM
  #4  
Contributing Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 2,069
damn, your comp is hella low. Time for a rebuild/new motor.
MS!3 is offline  
Old 03-03-2008, 09:34 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
Sillybanshee's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lake County
Posts: 40
eff word!!! w/e ill convince my dad to get me a new motor or sickly build this one up.... but then i have no car...
Sillybanshee is offline  
Old 03-03-2008, 11:43 AM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
Sillybanshee's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lake County
Posts: 40
So i was talking to my friend. and he told me to pull the clip on each injector one @ a time. and i found out my front cyl is gone. so i kno for sure its all about that one. but what now?
Sillybanshee is offline  
Old 03-07-2008, 11:42 PM
  #7  
Contributing Member
 
dkdeleon's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: arlington texas
Posts: 593
might be just a bad injector
dkdeleon is offline  
Old 03-16-2008, 11:19 AM
  #8  
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: medicine hat alberta
Posts: 62
this happened to my honda, i got it running just to find out that the motor blew.
stupid hondas
so i bet you did loose that one piston cause my car did the exact same. and burned oil like crazy
derrick_240 is offline  
Old 03-16-2008, 01:51 PM
  #9  
Contributing Member
 
crazydrifter's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: VA
Posts: 510
the same exact thing happen to me, it was a bad injector, but i just ended up getting a sr instead of paying 400 bucks for new injectors
crazydrifter is offline  
Old 03-27-2008, 03:50 PM
  #10  
Registered User
Thread Starter
 
Sillybanshee's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lake County
Posts: 40
I solved it, i bought used injectors off my buddy that pulled them from a s13 ka. and i pulled out mine that was bad put in on that i took off from the ones i bought and worked properly. i found out that the injectors i had were from jegs and a huge p.o.s so i swapped out the remaining 3 and the car runs alot better. I dont kno how that injector failed mayb it froze and never fixed itself or what, but im happy now its all good.
Sillybanshee is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
yarou
Off-Topic
1583
10-06-2012 08:25 PM
90 Sileightyguy
SR
17
03-28-2007 08:23 PM
Acecool
For Sale - Cars For Sale
7
02-05-2007 06:08 AM
motegineon
Turbo Motor
7
05-09-2006 02:44 PM
Rasago
NA Motor
2
09-14-2005 05:59 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Ka24de runs like poo out of nowhere


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.